Sinds 2011 berekenen we de energieprestatie van gebouwen.
Aanvankelijk alleen voor woningen, maar later ook ook voor de utiliteitsbouw.

In de afgelopen jaren is ImmoCert uitgegroeid tot een kwaliteitspartner waar EP-adviseurs het gecertificeerde systeem in licentie gebruiken om zelfstandig hun energielabels te mogen uitgeven. Daarbij worden de aanvragen die via de verschillende kanalen, media en websites via ImmoCert binnen komen verdeeld onder deze licentiehouders.

Na 10 jaar actief te zijn geweest in een de zeer dynamische en groeiende markt hebben we ons klaargestoomd voor de volgende fase.  Als houder van alle relevante procescertificaten onder BRL9500 voor EP-W en EP-U  maken we elke EP-berekening voor zowel nieuwbouw als bestaande bouw.

We verlenen onze diensten zowel aan particuliere opdrachtgevers als aan de professionele partijen als woningcorporaties, architecten, aannemers, ontwikkelaars en beleggers. We onderkennen de makelaars als ambassadeurs voor onze kwaliteiten en zorgen dat zij en hun klanten accuraat en vakkundig worden bediend.

Een groep vakgenoten

Als koepelorganisatie verzorgen we voor onze adviseurs / licentiehouders de nodige backoffice diensten in het kader van certificering, dossierbewaking, kwaliteitscontrole en registratie van de energielabels. Hoewel alle adviseurs zelfstandig werken, opereren we regelmatig in clusters. Bij grotere opdrachten betrekken we meerdere adviseurs. Bijvoorbeeld om snel een gehele portefeuille op te nemen of omdat er voor één opdrachtgever gebouwen in verschillende delen van het land van een energielabel moeten worden voorzien.

Bovendien weten onze adviseurs elkaar via ons platform pro.immocert.nl prima te vinden voor raad en daad:
Er wordt kennis en ervaring gedeeld en er worden opdrachten uitgewisseld en samenwerkingen aangegaan.

Juist vanwege ons landelijk netwerk van adviseurs en licentiehouders kunnen we elke grote en kleine opdracht, in heel Nederland aannemen.