Voor de organisaties die uitsluitend werken met gebouwen in hun eigen portefeuille hebben wij een maatwerkoplossing voor het afmelden van hun energielabels en energie-indexen.

Wij bieden de mogelijkheid om via ImmoCert vanuit eigen software de energielabels en energie-indexen af te melden.  Dit kan op verschillende niveaus, afhankelijk van de omvang van de portefeuille en het aantal (gediplomeerde) adviseurs waarover u beschikt. 

 

Zelf energielabels maken en energie-indexen berekenen

Heeft u zelf voldoende EPA gediplomeerde medewerkers in dienst?
Dan kunt u zelf de gebouwopnames doen en energie-indexen berekenen.
Wij verzorgen dan de verplichte kwaliteitscontrole en afmelding van de energielabels (EPA-U) en energie-indexen (EPA-W).

 

Inspecties door ImmoCert

Als zelf niet over (voldoende) EPA-gediplomeerde medewerkers beschikt, verzorgen wij de inspecties voor u. Op basis van de omvang van uw portefeuille maken we een prijsafspraak. Afhankelijk van het soort gebouwen selecteren wij één of meerdere deskundige adviseurs voor de opnames.

De opnames kunnen desgewenst incidenteel of per mutatie gepland worden. Meestal organiseren een rondgang langs de hele portefeuille en verzorgen de afmelding van de labels voor alle gebouwen ineens.

 

Hybride certificering

Omdat u zelf over alle relevante gegevens van de gebouwen beschikt, beheert u zelf in feite de inhoud van de projectdossiers. Juist om deze reden spreken we van hybride certificering.  Door deze mate van zelfwerkzaamheid kunnen we uiterst scherpe tarieven bieden, waardoor we een gedegen alternatief kunnen bieden voor eigen certicifering. 

 

NTA 8800

Per 1 januari 2021 wordt een nieuwe norm van kracht. Gebaseerd op de NTA8800 zullen er nieuwe opnameprotocollen en richtlijnen gaan gelden. Met deze nieuwe normen wordt ook de wetgeving met betrekking tot de energetische berekeningen voor gebouwen aangescherpt. Er gaat dus veel veranderen.

Wilt u op de hoogte gehouden worden? Meldt u zich vooral aan voor onze nieuwsbrief…