In een kantoor kijken we onder meer naar de constructies (vloeren, daken, gevels, glas, deuren etc.) en naar installaties voor koeling, verwarming, luchtbehandeling en warm water. Ook de verlichting en het gebruiksoppervlak spelen een rol. Desgewenst kunnen we adviseren over verbetermogelijkheden. Neem contact op voor meer informatie of een afspraak.
Onze gediplomeerde en gekwalificeerde adviseurs werken volgens de richtlijnen van de overheid (BRL 9500). Zowel de voorbereidingen van een dossier, als de opname van een gebouw vinden plaats conform deze richtlijnen. Hierdoor worden energielabels op een uniforme wijze berekend en geregistreerd.
Wanneer is het kantoor energielabel nodig?
In 2023 moeten alle kantoren een energielabel C hebben.
Tot die tijd is het verplicht om een EPA-U label te kunnen overleggen bij verkoop en verhuur van een kantoor. Dit betekent dat er een bestuurlijke boete opgelegd wordt aan gebouweigenaren die niet voldoen aan deze verplichting. Bij verkoop wijst de notaris op deze verplichting. De makelaar zou het in de voorafgaande adviesgesprekken al moeten noemen. Wij kunnen uw kantoorgebouw snel en accuraat een van een energielabel voorzien. Door onze efficiënte werkwijze en onze landelijke dekking zijn wij in staat om in heel Nederland tegen zeer concurrerende tarieven onze diensten te verlenen.
Wat als er geen energielabel is?
De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) ziet toe op de naleving van de energielabelplicht bij transacties. Sinds 1 oktober is het energielabel gekoppeld aan het bouwbesluit. Dit betekent dat nu de gemeente ook bevoegd gezag is geworden. De gemeente ziet erop toe dat uw kantoorpand in 2023 een energielabel C heeft.
Middels onze Quickscan kantorenlabel 2023 bieden we u graag inzicht. Na een werkelijke gebouwinspectie krijgt u in een helder rapport de status en mogelijkheden voor uw kantoor gepresenteerd.
Klik op de knop “Vraag Aan” om het energielabel aan te vragen.
Energielabel in publieke gebouwen
Het energielabel moet op een voor het publiek zichtbare plek hangen in alle publieke gebouwen groter dan 500 m², mits er voor dat gebouw een energielabel is geregistreerd.
Publieke overheidsgebouwen groter dan 500 m² hebben altijd een energielabel zichtbaar hangen. Naar verwachting wordt per 1 juli 2015 de grens verlaagd naar 250 m². Het gaat om overheidsgebouwen waar vaak publiek komt (vaker dan incidenteel). Bijvoorbeeld ministeries, provincies, gemeenten, rechtbanken, waterschappen en stadsdeelkantoren. Het gaat ook om verhuurde ruimtes aan particulieren, groter dan 500 m², waar vaak publiek komt bijvoorbeeld een sportschool.